JOIN PUBLIC GOLD

Daily Gold Chart

Public Gold Price (24 Hours Live)

Daily Silver Chart

Public Silver Price (24 Hours Live)

Monday, 28 March 2011

Melabur dalam EMAS untuk mengelak Inflasi

Melabur dalam EMAS sentiasa menjadi elemen pelaburan yang terbaik. Semua negara membangun seluruh dunia mengikut sahaja sistem kapitalis barat iaitu mencetak duit macam jual goreng pisang.

Bank utama seluruh dunia menampakan GDP, Growth Per Capita rendah dan ini membuatkan mereka mencetak duit sewenang-wenangnya. Mereka fikir dengan cara ini dapat mengatasi inflasi tetapi inflasi itu bagaikan harimau yang tidak mudah dijinakkan.

Ini adalah menyebab kenapa pelabur perlu berhati-hati and tidak lama lagi inflasi akan berlaku and ia akan menjadi lebih buruk. Cara terbaik mengelak inflasi sudah semestinya EMAS. Jika anda lihat carta setiap tahu, anda dapat lihat peningkatan nilai semasa emas bertambah.

Jika anda lihat carta semasa matawang US, anda akan melihat penurunan nilai matawang tersebut. Analysis telah pun memutuskan bahawa nila ceiling emas akan tetatp, dana harga lantai UDS tidak akan menjadi lebih rendah.

Jika kerajaan masih menambah dan mencetal bekalan matawang mereka selagi itulah inflasi akan berlaku. Mudah bukan.

Ramai yang bertanya, kenapa kena guna EMAS sebagai penyekat inflasi. Sejarah telah menunjukkan EMAS telah wujud lebih 1000 tahun lalu . Dengan ini, kita perlu beralih kepada EMAS.

Jom join jadi dealer saya. Hubungi saya ZAM (TokPeraihEmas.com) at 013.6408906 atau isi borang di http://tokperaihemas.com

Friday, 25 March 2011

Islamic bank takes first step in selling gold from ATMs


Tuesday, March 22, 2011
ISTANBUL - Anatolia News Agency


Kuveyt Türk customers will be able to buy 1-gram and 2.5-gram gold pieces from ATMs. AA photo
Turkish lender Kuveyt Türk has started selling “gold-on-the-go” from automatic teller machines, or ATMs, fulfilling a promise it made in January.

Speaking at a press conference Tuesday, İrfan Yılmaz, the deputy general manager of the lender, noted that Turkey ranks among the top gold importers.

“A huge portion of this gold is not being exported. It stays within the country,” Yılmaz said. “According to data from the Istanbul Gold Exchange, 2,500 tons of gold were imported in the past 15 years. This amounts to over $100 billion.”

A portion of this amount is exported, while nearly 1,500 tons of gold stays in the country, according to Yılmaz. “This makes $70 billion,” he said.

Noting that gold has a key place in Turkish people’s saving practices, Yılmaz said Kuveyt Türk’s rise in gold banking started with this assessment.

According to data from Kuveyt Türk, the Turkish banking system has around 42 tons of gold. Kuveyt Türk accounts for 20 percent of this amount. The lender’s gold transactions have reached an annual volume of $1 billion.

That compares with its less than 1 percent share of overall Turkish banking assets.

“Gold savings in Turkey, which stood at around 200 million to 250 million Turkish Liras in 2007, rose to 1.2 billion liras last year. The gold savings in banks is over $2 billion,” ” Yılmaz said. “According to estimates, more than 10 percent of national savings is in gold. We are working to attract some of this into the banking sector.”

Gram-gold sales from ATMs, a first in the world, will not bring a huge economic advantage to Kuveyt Türk, according to Yılmaz. Still, he expects “serious demand and transaction volume.”

Customers will be able to buy 1-gram and 2.5-gram gold pieces from ATMs. The service is currently only available at Kuveyt Türk’s headquarters branch. But it is expected to spread to 180 branches in the next year.

Kuveyt Türk is 62 percent owned by the Kuwait Finance House and 18 percent owned by Turkey’s General Directorate of Foundations.

Thursday, 24 March 2011

Rahsia Emas - Semakin disimpan Semakin Mahal





Selalu kita mendengar, Ikutlah resmi UBI, semakin lama, semakin berisi tetapi sekarang, ikutlah resmi EMAS, semakin disimpan, semakin mahal, semakin kaya. hehe.

<
Sapa simpan dialah yang untung!!

Sunday, 20 March 2011

Kenapa saya memilih untuk membeli emas Public Gold

KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD?

1- Mereka menawarkan spread yang sangat rendah untuk jualan semula, iaitu sekitar 4-6% sahaja berbanding kedai emas yg mengenakan spread 15-30%.

2- Saya berpeluang menjadi ahli perniagaan (dealer) emas public Gold.

3- Harga yang berubah setiap 20 minit memberikan lebih peluang keuntungan berbanding harga emas di kedai emas yang tertakluk dengan ketetapan harga Persatuan Emas Malaysia.

4- Sebagai dealer, anda dibyr komisyen 1.5% dari setiap pembelian, tidak perlu jual pun, beli untuk sendiri pun sudah berbaloi.

5- Syarikat pertama di malaysia yg menjual emas, dinar dan barangan kemas dengan menggunaka sistem "locking price" sama ada melalui online (24 jam),sms (24 jam) dan phone call (ofis hour).

6- Stok mudah didapati dan terdapat byk pilihan mengikut kadar beratnya.

Kenapa saya perlu membeli emas fizikal

KENAPA SAYA MEMBELI EMAS FIZIKAL BERBANDING GSPA MAYBANK atau GIA PUBLIC BANK?

1- GSPA dan GIA hanya memberikan buku simpanan dan bukannya emas fizikal!! sekiranya berlaku sesuatu ade org nk beli ke nilai emas yg berada dlm buku tu?

2- Kalau x silap, jika anda melabur di GSPA dan GIA, dan berlaku penurunan harga emas, maka anda perlu topup capital apabila telah sampai ke 1 tahap.. (kalau slh tlg betulkan)

3- Angka harga emas yg tercatat dlm buku GSPA / GIA, akan menyebabka sy x boleh menggandakan nilai pelaburan saya.

4- GSPA & GIA TIDAK melindungi nilai aset dan kekayaan.

5- Perlu topup dan TIDAK boleh kaut untung ketika harga membuat retrace dan correction.

Mengapa saya memilih untuk menyimpan emas berbanding wang tunai

MENGAPA SAYA MEMILIH UNTUK MENYIMPAN EMAS BERBANDING MENYIMPAN TUNAI?

1- Nilai emas sentiasa meningkat utk jangkamasa panjang berbanding nilai wang tunai yg semakin menyusut setiap masa.

2- Emas kalis inflasi dan deflasi.

3- Saya menjadikan emas sebagai sandaran utk meminimakan risiko kerugian dlm pelaburan dan perniagaan.

4- Emas memberi kuasa penggandaan keatas nilai aset pelaburan saya, sekaligus mengurangkan risiko kerugian dlm pelbagai portfolio pelaburan.

5- Saya juga menjadikan emas sebagai pelindung nilai keatas harta yg saya miliki (Insurans).

6- Saya boleh menikmati keuntungan berganda jika nilainya terus menerus naik, dan jika harganya turun pun sy untung juga!

7- Purata kenaikan nilainya sgt tinggi iaitu sekitar 20-35% setahun. Sejak Januari 2010 - kini kenaikan nilai emas telah mencecah 26%.

Cara Belian Emas Public Gold

1- SMS nama penuh, no IC, alamat Email & Item yang mahu dibeli ke 013-6408906.

2- Saya akan lock item yang anda mahu berdasarkan harga semasa Public Gold dan saya akan email kan Purchase Order / Sales Order kepada anda.

3- Buat bayaran dan collect item anda.

Ar-Rahnu Agrobank

Lawati Ar-Rahnu AgroBank

Ar-Rahnu AgroBank

Anda boleh memajak Rantai emas atau Gold bar disini.

Saturday, 19 March 2011

Harga Emas berubah dalam masa 20 minit

Dalam Web Public Gold, kita dapat melihat harga emas berubah-ubah setiap dua puluh minit. Dalam 20 minit sahaja, kita akan mengetahui keuntungan atau kerugian.

Bagi mereka yang berminat dengan emas, mereka akan peka tentang kenaikan dan penurunan harga emas.

Maka selamat melabur!


Monday, 14 March 2011

Kadar Pajak Gadi Ar-Rahnu Agro Bank March 2011

Untuk makluman semua Agro Bank hanya menawarkan pajak gadai ar rahnu pinjaman 70% utk brang kemas  dan goldbar hanya 65% sahaja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Contact Form

Nama Anda *
Alamat Email Anda *
No Handphone Anda *
Perkara *
Mesej Anda
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[Refresh Image] [What's This?]